Νομική: Οι φοιτητές έδιωξαν τα ΜΑΤ από τη σχολή τους (βίντεο)

AVGI.GR

Η νίκη των φοιτητών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη Νομική, από την οδό Σόλωνος μετά την εισβολή της αστυνομίας η οποία εκκένωσε την κατάληψη της σχολής, αποτυπώνεται στα βίντεο του δημοσιογράφου Κώστα Παπαντωνίου που δημοσίευσε το avgi.gr.

Δείτε:

Εισβολή της αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή (Βίντεο)

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές βρίσκονται επί της οδού Σόλωνος και προσπαθούν να φτάσουν στην είσοδο της Νομικής. Ωστόσο άνδρες των ΥΜΕΤ έχουν στήσει φραγμό κάθετα στον δρόμο και εμποδίζουν τη διέλευση.

Επιμένοντας στη στάση τους να μην είναι εκείνοι που θα αποχωρήσουν πρώτοι για να ανοίξει ο δρόμος, οι φοιτητές εν τέλει τα κατάφεραν καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν προς στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές με συνθήματα φτάνουν μέχρι την είσοδο της Νομικής από τη Σόλωνος όπου άνοιξαν πανό κατά της αστυνομοκρατίας και υπέρ της Παλαιστίνης.

Φοιτητές με πανό έξω από τη Νομική σχολή
AVGI.GR

Στη συνέχεια, οι φοιτητές ζωγράφισαν μία σημαία της Παλαιστίνης στην είσοδο της Νομικής.

Φοιτητές ζωγραφίζουν παλαιστινιακή σημαία στο πάτωμα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Φοιτητές ζωγραφίζουν παλαιστινιακή σημαία στο πάτωμα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στη Νομική όπου φοιτητές είχαν προχωρήσει από το βράδυ της Δευτέρας σε κατάληψη με αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία στην Παλαιστίνη.

Η ΕΛ.ΑΣ. αφού έσπασε με τροχό το λουκέτο που είχαν τοποθετήσει οι φοιτητές στην είσοδο της σχολής, προχώρησε σε 27 προσαγωγές, στον σωρό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί